Compromís – Podemos – És el moment fou la força més votada a l’Horta Nord en les eleccions estatals celebrades el passat 20 de desembre. Amb 47.000 vots Compromís- Podemos esdevé la primera força de la comarca, mentre el PP queda relegat a segona força seguit del PSOE i de Ciudadanos.

Els excel·lents resultats obtinguts a la comarca, suposen un suport i una empenta als governs municipals de Compromís que continuen comptant amb un suport ampli a l’Horta Nord. Així, Compromís – Podemos ha sigut primera força a Foios, Massalfassar i Meliana (pobles on Compromís té l’alcaldia) a més d’Alboraia, Alfara, Almàssera, Bonrepòs i Mirambell, Burjassot, Montcada, Museros, Paterna, Tavernes i Vinalesa. A Albalat, Albuixech, Emperador, Godella, Massamagrell, La Pobla, Puçol, Rafelbunyol i Rocafort segona força. I tercera, al Puig.

Els resultats a l’Horta Nord han contribuït a aconseguir una fita història per al valencianisme, ja que per primera vegada podria constituir un grup propi al Congrés dels Diputats després d’aconseguir 9 diputats i diputades.