Bachero: “El transport de l’àrea metropolitana és una qüestió que s’ha de resoldre des de la Conselleria, no és competència de l’Ajuntament de València”

La diputada i portaveu de Compromís a la Comissió d’Obres Públiques, Infraestructures i Transports en les Corts, Belén Bachero, s’ha reunit hui al parlament valencià amb representants dels grups municipals de Compromís de municipis de l’Horta per a tractar les iniciatives a les Corts i mocions sobre transport públic metropolità que es presentarà als consistoris de la comarca este mes de març, “donada la situació tan delicada que travessa, amb serveis i freqüències insuficients, recorreguts i horaris inadequats, i vehicles en ocasions obsolets”, ha explicat.

En esta iniciativa de Compromís s’insta a la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori a fer públic el calendari per a crear i posar en funcionament l’Autoritat única de Transports Metropolitans. Es demana que en este procés es tinga en compte l’opinió dels ajuntaments involucrats, que es cree un òrgan consultiu i que es contemplen totes les mesures transitòries necessàries per a assegurar el transport públic fins que el nou servei estiga operatiu.

D’altra banda, al document de la coalició també s’insta a la Conselleria a informar sobre la previsió pressupostària amb la qual es pensa dotar a l’àrea metropolitana per al manteniment del transport públic fins a que es constituïsquen definitivament els òrgans gestors metropolitans.

“Recordem que la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha manifestat la voluntat de crear una Autoritat única de transport d’àmbit metropolità amb la dotació competencial i pressupost adequat”.

Des dels grups municipals de Compromís de la comarca de l’Horta es veu amb preocupació la lentitud i manca d’informació suficient amb la qual s’està desenvolupant la constitució d’este nou organisme supracomarcal.

Compromís recorda que la Conselleria té la potestat de garantir la mobilitat de les persones, planificant i mantenint les infraestructures de transport interurbà, segons la Llei 6/2011, d’1 d’abril, de la Generalitat, de Mobilitat de la Comunitat Valenciana.

“L’existència de l’Autoritat de Transports Metropolitans permetrà subscriure amb l’Estat el Contracte Programa que donarà accés a subvencions adients per al manteniment i impuls d’un transport públic metropolità eficient, tal i com des de fa molts anys ja gaudeixen les àrees metropolitanes de Madrid i Barcelona”, ha conclòs Belén Bachero.