Entrevistem a Carles Fontestad, alcalde de Massalfassar des de 2015.

Quins canvis heu introduït en el pressupost municipal?

L’any passat portàrem al plenari una reducció per a enguany de l’impost de l’IBI que arribarà als veïns al 40% (el mínim que pot establir un ajuntament), també rebaixàrem la plusvàlua per herència al màxim que permet la llei. L’hem deixat al 95% de descompte.

En quin punt es troben les millores del carrer Major de Massalfassar?

El carrer Major i el carrer la Mar és un projecte que ve de l’equip anterior, tingueren uns problemes perquè feia falta fer els desaigües i el clavegueram del carrer Major que era molt antic i s’hagué de suspendre i ampliar l’obra. El projecte és gran perquè en total puja a uns 600.000€. Esperem començar les obres en un mes. És una obra molt important pel seu volum i per la importància que té per al poble.

Quines altres millores s’han fet al poble?

Des que hi ha hagut un canvi de govern a la Generalitat i la Diputació tots els ajuntaments estan rebent molts més diners dels que rebien abans. Nosaltres rebérem l’any passat una subvenció d’inversions sostenibles de 83.000€ que gastàrem en l’ampliació de la vorera del Centre Cívic i férem unes millores en l’avinguda Blasco Ibáñez. Per a enguany el conveni amb Diputació és molt important. Tenim una subvenció de 102.000€ amb la qual adequarem el sanejament de l’avinguda Blasco Ibáñez i arreglarem i ampliarem l’Agència de Lectura. També tenim una subvenció de camins que aprofitarem per a asfaltar el camí d’Albuixech.

Tenim un centre de dia que va eixir fallit del Pla Confiança. Es quedà per acabar la tercera fase. Hem demanat a la Generalitat fer un canvi d’ús d’eixa sala, perquè ja no es pot fer un centre de dia. Destinarem eixe espai a fer una sala polivalent que estiga a l’abast de tot el poble.

Quina és la vostra aposta pel valencià?

L’any passat demanàrem el pla d’assessorament de la Diputació. Ens donaren un assessor durant 4 mesos a nosaltres i a Rocafort. Era un pla per fomentar el valencià. I això ha vingut molt bé per al poble perquè s’han fet moltes activitats i molts dels impresos de l’Ajuntament s’han fet en valencià, ací no s’havia fet mai res en eixe aspecte.

Tindrà Massalfassar accés en bici a la mar?

Quan estàvem a l’oposició començàrem a fer manifestacions en bicicleta per reclamar un carril bici. Ens han tallat el poble i no podem accedir a peu a la mar, tampoc podem creuar la via del tren amb seguretat. Estem mirant que tot això es resolga perquè es puga arribar a la mar a peu i en bicicleta. La Diputació ha llançat el projecte camins a la mar i s’ha triat el projecte de Massalfassar per a la comarca. Nosaltres estem treballant en la passarel·la de la mar que també ha d’eixir a licitació per vore de quina manera ho financem. Esperem començar prompte eixe projecte, vore com es finança i vore si poguera fer-se en esta legislatura, o almenys deixar-lo encaminat perquè en la pròxima estiga acabat.