Entrevistem a Sergi Ruiz, alcalde de Foios.

Com valores la gestió de l’anterior govern del PP?
Parla de gestió del PP és dir molt. Sobretot en els últims anys el PP es va caracteritzar per l’immobilisme absolut. A pesar de la seua majoria absoluta va malbaratar la possibilitat d’estabilitat que tenia. Això va fer que entrarara en una dinàmica de mala gestió. La realitat econòmica ha canviat en els últims mesos radicalment. El deute el continuem tenint, però estem pagant als proveïdors pràcticament al dia. Els proveïdors que hui confien en l’Ajuntament de Foios, estan cobrant d’un mes per a l’altre.

Quins projectes teniu pendents en l’Ajuntament de Foios?
A pesar de totes les dificultats econòmiques, l’Ajuntament de Foios desbloquejarà projectes que significaran una millora significativa. Per exemple, enguany volem desbloquejar definitivament el que és la continuació de la ronda, de la rotonda per l’oest. A l’entrada a l’antic escorxador falta un tros de ronda per completar que alliberarà en certa manera el trànsit del poble.

Quines obres s’han fet al municipi des que esteu al govern?
No han sigut obres emblemàtiques. Hem vist quines eren les necessitats del municipi. Per exemple determinades obres en el sanejament que han influït de manera molt positiva en evitar inundacions. També s’ha fet una bona inversió en l’Avinguda, s’ha remodelat, s’ha canvia el paviment les voreres, s’ha reasfaltat i s’ha substituït l’arbrat. En els PPOS d’enguany es farà la integració de l’antic retén de policia en els baixos de l’Ajuntament, la intervenció en els banys d’infantil del col·legi Rei En Jaume, obres en la llar de la música, una tercera intervenció en els vestidors de la piscina. En este cas, s’han hagut de fer tres fases, en què la inversió total en els vestidors haurà anat al voltant dels 120.000€.

Quins altres projectes teniu pendents per millorar Foios?
Tenim un altre projecte europeu que es diu H2020. La Universitat Politècnica ens redacta els projectes i l’Ajuntament de Foios, junt amb l’Ajuntament de Meliana i d’Albalat, entrem en un consorci de municipis d’Europa que formen part d’un únic projecte. Eixe projecte es definix sobre unes notes d’integració en el medi ambient i fórmules d’integració urbana en el medi natural. Estem estudiant eixa possibilitat per a sol·licitar eixa ajuda a Europa. En el cas de Foios creiem que tindria una utilitat clara en el desenvolupament del polígon de mar. Eixe espai és una necessitat desenvolupar-lo, no necessàriament com una zona industrial com clàssicament s’entén, sinó com una zona comercial com realment ha sigut els últims anys. Sobretot pel que representa quant a atractiu de cara a que altres empreses es vulguen instal·lar a Foios. Les empreses s’instal·len en un municipi perquè hi ha garanties o hi ha expectatives. Eixes expectatives de Foios milloren substancialment quan una empresa decidix instal·lar-se en Foios.