Entrevistem a l’alcalde d’Albalat dels Sorells, Nicolau Claramunt.

Com ha canviat la gestió de l’Ajuntament?

El que hem aconseguit és estabilitzar el pressupost de l’Ajuntament utilitzant mecanismes tan simples com que quan hem de fer una despesa anar al funcionari i retenir eixe crèdit. Simplement amb això, en dos anys hem aconseguit l’estabilitat pressupostària. Això el que ens ha permés és destinar els diners allà on volíem destinar-los. Una de les prioritats han sigut els serveis socials. S’ha augmentat la consignació per a destinar-ho a emergència social, per a fer activitats en serveis socials i per a la prevenció de la violència de gènere. Això el que ens permetrà en 2017 és augmentar les ajudes a aquella gent que ho necessita. Per exemple s’estan plantejant i treballant ajudes per a l’IBI.

Una altra de les prioritats que tenim com a govern és intentar contractar al número més gran de gent del poble. L’estabilitat pressupostària ens ha permés passar del 2015, quan arribàrem al govern, de 5.000€ per a contractar, a 15.000 en 2016. I ara en 2017 es planteja pujar a 45.000€ per a contractar veïns i veïnes del poble.

El govern de Compromís el que oferix és proximitat. La gent ens para pel carrer, ens pregunta, ens conta els seus problemes i intentem, evidentment, solventar-los o derivar-los al departament que corresponga. Això és una cosa que sí que s’ha notat, la gent ho percep i nosaltres estem oberts a eixa proximitat. En l’àmbit intern, també s’ha notat el bon ambient que hi ha amb els treballadors de l’Ajuntament.

Quins projectes s’han realitzat des de les diferents àrees del govern?

Un altre dels objectius que té el govern de Compromís és la cultura. Perquè vos feu una idea, quan entràrem hi havia un pressupost de 5.000€ i el govern de Compromís l’ha pujat a 20.000€ per a dignificar la cultura a Albalat dels Sorells. La regidora de Cultura, Marisa Gimeno, entre altres coses va encetar el Juliol a la fresca i Albalat en Dansa. També s’ha dignificat el 9 d’Octubre i per a enguany tenim el centenari del Cant de l’Aurora i les Trobades.

Des de la regidoria d’esports que gestiona Xavi Vàzquez el que s’ha potenciat sobretot és la Sant Silvestre, la 10k i la millora de la seua organització. Pel que fa a la regidoria de participació s’han iniciat activitats per a arreplegar informació i que els veïns i veïnes ens conten les necessitats que tenen.

La regidoria de comerç que gestiona Sonia Clemente, s’han iniciat activitats juntament amb el comerç local per a fomentar-lo. S’han fet diferents campanyes, d’estiu i de Nadal, per a potenciar la compra en el comerç local. Des de medi ambient s’han encetat projectes com l’arbre de Nadal que es va fer amb botelles d’aigua reciclades i va tindre molt d’èxit de participació i de repercussió mediàtica.

Quines inversions s’han fet al municipi?

Durant estos vora dos anys de govern de Compromís, s’han fet inversions en l’accessibilitat amb la rebaixa de les voreres i la pintura vial en seguretat. S’han fet inversions també en l’Espai Cultural, en el col·legi i en el Centre Cívic. Queden alguns projectes per desenvolupar que voran la llum en poc temps. En estos projectes el que s’ha pretés és contractar gent del poble perquè faça eixes obres, així també ajudem als veïns i veïnes de la localitat que els fa falta un treball.