[Entrevista a Víctor Martínez i Ferran Pardo]: “Hem apostat per fer una política en positiu perquè pensem que és la millor manera de construir el model de poble que volem”.

Entrevistem a Víctor Martínez i Ferran Pardo, regidors de Compromís a Vinalesa.

Quin model de poble defenseu?

Ferran: Des del principi . Un poble que no deixe de banda a ningú i que oferisca oportunitats de desenvolupament personal i comunitari.

Víctor: Ens agradaria una Vinalesa on la gent participara de la construcció del seu poble, que no vinguera a dormir i no participara de res més.

Quines millores s’han realitzat en les vostres àrees?

Ferran: En l’àrea d’educació s’han fet millores importants en el col·legi públic, s’ha renovat la tanca perimetral que ha suposat una inversió de 19.000€. Hem augmentat l’horari d’atenció de la psicòloga per als alumnes del centre. També destacaria el Pla Xarxa Llibres perquè ha sigut una mesura d’èxit que ha beneficiat a 298 alumnes de Vinalesa tant de centres públics com concertats. També hem augmentat tant en el pressupost d’enguany com en el de l’any passat la partida destinada a les ajudes a les famílies que porten els xiquets a l’escola infantil.

Víctor: A Vinalesa hem notat el canvi de govern a la Generalitat i a la Diputació de València. Ens arriben més recursos i a més d’una manera més equitativa i per tant, ens permet fer projectes com la remodelació dels parcs i jardins que hem de continuar desenvolupant.

Ferran: En l’àrea de cultura eixa millor redistribució de recursos ens ha permés acondicionar este espai i ara les associacions i l’Ajuntament poden fer actes i espectacles amb una qualitat acústica adequada. També ens ha permés ampliar la biblioteca i fer l’adequació d’un nou espai per a l’arxiu municipal.

Víctor: En l’àrea de comunicació, hem treballat de valent en estos dos anys que duguem al govern. Hem fet un canvi important a la pàgina web, com a instrument per a comunicar les coses que estem fent a Vinalesa. En les xarxes socials també s’ha notat. La pàgina de facebook és un element molt actiu que està contínuament oferint informació i la novetat ha sigut el whatsapp com a ferramenta de comunicació que va directament a la butxaca dels veïns. La gent s’entera de les coses que l’interessen a través del whatsapp, ja no sols d’actes culturals o més d’oci, sinó de convocatòries, de subvencions, de beques o d’ajudes. Estem satisfets de com funciona. També s’ha posat en marxa l’aplicació mòbil “Línia verda” que és molt útil perquè la gent ens faça arribar més ràpidament i directament les incidències que detecten en la via pública.

Ferran: En cultura hem intentat revitalitzar este espai com un espai cultural hem portat activitats i exposicions de qualitat com l’exposició de “València a Gaza” de David Segarra o l’altre dia que tinguérem el concert de Xavi Sarrià i Feliu Ventura. La idea és continuar apostant per este model i per promoure la cultura popular valenciana.

L’àrea de participació tot i que la gestiona Víctor és una àrea transversal perquè des de cada regidoria hi ha organismes de participació. En el cas de cultura tenim la Comissió de Cultura i Joventut on estan presents les associacions i on es valoren les activitats que s’han fet i es fan les propostes de cara als pressupostos.

Víctor: La participació ciutadana ve funcionant d’abans però cal rellançar i cal actualitzar amb noves dinàmiques. Eixe és l’objectiu de cara a l’any 2017 i 2018, de rellançar un procés de participació ciutadana que siga transversal i on la gent puga dir la seua.

Ferran: Encara queden molts projectes pendents que s’hauran de materialitzar durant els pròxims dos anys però pensem que anem en la bona línia i seguirem treballant per aconseguir-ho.

Víctor: Ho vàrem dir en campanya, havíem vingut a millorar Vinalesa i a més a més amb un somriure i eixa és la nostra tasca.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *