[Entrevista ] Lluna Àrias: “Treballem per fer un poble més amable per a les persones, més igualitari, més solidari i més sostenible.”

Entrevistem a Lluna Àrias, portaveu de Compromís a Burjassot.

Quina és la trajectòria de Compromís a l’Ajuntament de Burjassot?
La legislatura la vam començar sense cap pacte de govern però la nostra trajectòria ve des del 2003 que fou quan entràrem per primera vegada a l’Ajuntament com a oposició i en 2011 no només consolidem dos regidors sinó que a més a més assolim l’alcaldia en un pacte de govern amb el PSOE que s’ha repetit en esta legislatura.

Què esteu fent a les regidories que gestioneu?
Actualment som dues regidores i dos regidors. Maria Viu porta cultura i la vicepresidència de l’Institut de Cultura i Joventut i promoció del valencià. Està fent molt bona feina primer en la gestió de l’Institut, que porten moltíssima activitat i és un pressupost difícil de gestionar i està dedicant molts esforços a això, i d’altra banda normalitzar el valencià i promocionar-lo en Burjassot que sabeu que és un poble amb molta immigració i per tant hi ha molta feina a fer en la promoció de l’ús del valencià.

D’altra banda tenim a Roc Senent que és regidor de promoció econòmica, comerç i mercats. Per a Burjassot un dels pilars fonamentals en l’economia és el comerç local i per tant és una tasca molt ampla i molt important perquè moltes famílies de Burjassot viuen d’això. Després tenim a Emili Altur que està portant ara mateix governació i tresoreria. Són dos àrees fonamentals per al desenvolupament normal de l’Ajuntament, ja que si això no funcionara, la resta tampoc podríem fer la feina que fem, igual és una feina que no lluïx tant però molt necessària.

I per últim, jo porte benestar social, igualtat i medi ambient. Estem fent infinitat d’activitats. En temes d’igualtat tenim una trajectòria molt gran en l’Ajuntament de Burjassot en el servei d’Espai Dona. L’any passat vàrem complir 10 anys i continuem en la mateixa línia dels últims anys, afegint que hem passat per moments en què econòmicament hi havia pocs recursos. Hem vist els recursos reduïts, com en tots els llocs on es treballa la igualtat per desgràcia després de la crisi. Però a poc a poc, des de fa un parell d’anys estem remuntant econòmicament no només en el pressupost municipal sinó a més a més trobant finançament supramunicipal a través de la Diputació, de Conselleria i d’altres entitats, cosa que ens permet impulsar accions noves com una escola d’igualtat, el pla d’igualtat municipal i accions puntuals, cada mes, de sensibilització. Pel que fa a medi ambient, continuem programant les rutes per l’horta. Són unes rutes que en el moment que llancem la publicitat acabem omplint-se totes les que tenim programades, fins i tot amb llista d’espera. El que fem és aproximar a la ciutadania a l’horta. A Burjassot tenim la circumstància que la via del tren ens separa de l’horta i per tant creiem que és molt necessari establir eixa connexió, que s’entenga com a part del nostre poble, que es protegisca i que s’estime com a un símbol que és del nostre patrimoni cultural.

Una de les exigències que vam fer per a entrar a l’equip de govern fou aprovar una moció en la qual demanàvem que els tribunals de selecció foren més transparents i estigueren compostos per persones d’una manera rotatòria a través del sorteig, d’una forma objectiva i d’esta manera evitar d’esta manera que sempre foren les mateixes persones les qui formaven els tribunals de selecció. Ja en l’equip de govern, després de molts anys, hem aconseguit que els treballadors laborals vegen la seua situació regularitzada i ara ja són personal laboral fixe en este Ajuntament. D’alguna manera els dóna una seguretat laboral, cosa que havien reivindicat des de fa molt de temps. Compromís per Burjassot treballem per fer un poble més amable per a les persones, més igualitari, més solidari i més sostenible.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *