[Entrevista] Víctor Xercavins: “Teníem clar que havíem de formar part del govern i que havíem de contribuir a fer un canvi absolut del model de govern”.

Entrevistem a Víctor Xercavins, portaveu de Compromís per Museros.

Com es va formar el govern del canvi?
En el 2015 vam ser el partit que més va pujar en diferència. El PP va baixar de 6 a 3 regidors, el PSOE es va mantenir en 4 però baixant de vots i nosaltres pujàrem de 2 a 3, per 26 vots no en tenim 4 i fórem la força més votada. Això va fer que no tinguérem l’alcaldia, després d’unes negociacions on vàrem reclamar almenys una part de l’alcaldia però no va poder ser. A pesar d’això, teníem clar que havíem de formar part del govern i que havíem de contribuir a fer un canvi absolut del model de govern a Museros.

Formem part d’un govern plural, multicolor, en què està el PSOE, Esquerra Unida i Podem Guanyar Museros en el qual les decisions es prenen solidàriament i de manera corresponsable.

Quins projectes heu impulsat en les vostres regidories?
Laura Asensio està fent una gran faena al capdavant de les regidories de benestar social i polítiques d’igualtat de gènere. Se’ls està pagant als xiquets de famílies amb problemes d’exclusió social tant la piscina com altres activitats lúdiques i s’han augmentat considerablement les ajudes d’emergència social. També s’ha signat un conveni amb la farmàcia d’Emperador perquè la gent de Museros que viu en aquella part del poble tinga també una facilitat a l’hora d’accedir als medicaments que entren en la targeta daurada i que no hagen de desplaçar-se necessàriament a les farmàcies del nucli urbà. A més, ha impulsat un protocol d’actuació contra la violència de gènere i un pla d’igualtat que ja el tenim fet i que en els dos anys que queden de legislatura el que volem és que s’aplique de manera efectiva en tots els àmbits de l’Ajuntament.

L’altra regidoria que gestiona el company Francesc Alcaina és agricultura, jardins i mobilitat urbana. S’ha creat per part de l’Ajuntament el Consell Agrari, que costà una miqueta de posar en marxa però que amb el temps s’està demostrant que era una eina necessària. També s’ha portat a terme un pla de camins i vials i iniciatives de seguretat en el camp com la guarderia rural.

En poc temps s’iniciarà un procés de participació ciutadana en què es consultarà sobre millores en l’aspecte de la mobilitat perquè nosaltres pretenem impulsar un pla integral de mobilitat que pegue una volta al poble pel que fa a eixe aspecte.

En cultura hem publicat el llibre d’història i patrimoni de Museros, una espineta que teníem clavada des de fa 10 anys i que finalment ha vist la llum gràcies al nou equip de govern. També estem orgullosos de tota la programació que es va fer amb motiu de la celebració dels 25 anys de la Casa de Cultura l’any 2016. Altres iniciatives que no s’havien fet mai com el Muserock o el Sambori local han funcionat molt bé i esperem que es consoliden al llarg del temps.

Hem rebaixat el preu de l’escoleta a famílies nombroses i famílies que porten més d’un fill alhora al centre. Hem ampliat els cursos de la Casa de la Cultura de 8 a 9 mesos sense augmentar el cost per a l’usuari i hem instaurat un conveni de col·laboració amb Escola Valenciana. Oferim als centres educatius, tant a La Masia com al Blasco Ibáñez i l’Institut, cinema en valencià i teatre en anglés.

El que és més important en l’àrea d’educació va lligat al Pla General d’Ordenació Urbana que és un gran projecte que portem avant com a equip de govern i que esperem que ens faciliten els terrenys per a fer realitat la construcció d’un nou centre escolar i que faça realitat la unificació del col·legi Blasco Ibáñez.

La gent de Compromís per Museros continuarem treballant i lluitant dia a dia per fer de Museros un poble en què cada dia es visca millor i on la gent estiga agust i orgullosa de viure.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *