[Entrevista] Enric Esteve: “Durant estos dos anys no hi ha hagut cap desnonament, cap persona ni cap família s’ha quedat sense un sostre”.

Entrevistem a Enric Esteve, alcalde de Puçol.

Com es va formar el govern de Puçol?

El primer que vàrem fer va ser reunir-nos els partits d’esquerres i negociàrem amb el PSOE, EUPV i Ara Puçol que és la marca de Podem. Va ser una negociació tensa i densa, i arribàrem a l’acord de 2 anys i 2 anys, però jo sóc alcalde gràcies a Ara Puçol que volia que Compromís tinguera l’alcaldia els 4 anys.

Què és el què ha marcat al govern de Puçol?

Una nova forma de gestionar i de governar i, evidentment, els ciutadans de Puçol han percebut proximitat.

Quins projectes heu impulsat?

Per part de la Diputació rebérem una subvenció elevada i amb això férem inversions en equipaments tant en la platja com en el nucli urbà, estacionaments i enquitranat de molts carrers on feia més de trenta anys que no es feia res.

Un altre projecte molt important fou la creació del SIHAP (Servei d’Intervenció Hipotecària de l’Ajuntament de Puçol) on professionals de l’assessoria jurídica i economistes atenen als ciutadans i ciutadanes de Puçol que tenen qualsevol tipus de problema hipotecari i de clàusules sòl. Tot gratuïtament i sense sofrir cap desgast davant de les entitats bancàries.

Quines mesures heu pres per fomentar l’ocupació?

Després està el projecte dels cicles formatius que ens ha permés signar convenis, que pareix mentira que Puçol siga l’únic Ajuntament que ho està fent, amb grans supermercats. El 90% de les persones que han fet els cursets i els hem enviat després a fer les pràctiques, hui té contracte de treball. Hem visitat més de 70 empreses i això ha suposat que durant estos dos anys més de 400 persones de Puçol ha encontrat un lloc de treball. Ha disminuït l’atur.

Quina relació has tingut amb el veïnat?

Una relació de proximitat, en eixe sentit, una iniciativa important ha sigut “L’Alcalde a peu de carrer”. He tingut 5 encontres directes on vaig atendre a 150 persones, a banda dels centenars que he atés al llarg d’estos dos anys en este despatx. Per a mi això és el que li dóna sentit a l’alcaldia.

Quina és l’aposta de Compromís per a l’educació?

Des de Compromís sempre hem estat per un ensenyament públic de qualitat, en valencià i gratuït. Hem posat tot l’esforç perquè els alumnes de Puçol tingueren els llibres gratuïts i hem iniciat l’experiència de camins escolars segurs. Anàrem a Ontinyent, anàrem a altres pobles a vore com es portava l’experiència i hem de dir que ja hem treballat junt amb AVSA, l’empresa que ens facilita el transport públic, ens han facilitat uns monitors i uns professionals que ens han ajudat a fer un estudi en el Lluís Vives i en el Col·legi Jaume I. Ha sigut un èxit i hem posat la primera pedra perquè els nostres menuts puguen anar sols, com quan jo per exemple era menut, i segurs a les escoles.

Quins projectes queden pendents?

Dos anys no donen per a molt, passen molt de pressa, m’haguera agradat acabar la connexió de Mercé Rodoreda que està des de 1998 en l’antiga nacional 340. També tenim 3 punts negres afectats per aigües pluvials i ja estem en marxa per solucionar-ne un, estem fent l’estudi. El nucli antic que està deixat, mai millor dit, de la mà de Déu, hem començat ja a fer l’estudi que desembocarà en el projecte que comptarà amb la participació del veïnat i dels grups polítics.

Destacaries alguna cosa més del govern de Compromís?

Continuem tenint bandera blava, tots els que estaven abans ha posat el seu esforç i nosaltres també ho hem fet per continuar tenint una platja de primera, inclusiva, familiar, molt tranquil·la. Del que més orgullós estic és que durant estos dos anys no hi ha hagut cap desnonament, cap persona ni cap família s’ha quedat sense un sostre. Això, per a mi, és motiu d’orgull. Tot açò és gràcies a eixe equip de govern i jo vull destacar el gran treball que han fet els nostres regidors. Xavi Alcàsser i Mar Mazo, en benestar social, en cultura, en esports, platja. Ens hem menejat i ens hem deixat la pell per les persones, per donar més qualitat als puçolencs i puçolenques i fer de Puçol un poble senzillament millor.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *