Entrevistem a Eduard Comeig portaveu de Compromís a Rocafort.
Com és el govern de Rocafort?
Nosaltres déiem en la campanya que havíem vingut a sumar i de fet ara és el que fem. Estem integrats en un govern de quatre grups dels sis que n’hi ha al consistori. És un govern divers que ha sabut compaginar els diferents interessos per a donar-li marxa al poble, perquè hi havia molts projectes que costava menejar. La política local és un gran descobriment perquè hi ha moltes coses que sí que pots fer, és molt directa, hi ha coses que la gent et pot reclamar pel carrer. Comences a descobrir tota l’administració, una sèrie d’exigències, de requisits que fins que no tens un poquet de desimboltura et frena i costa agarrar un rodatge. Però també hi ha grans satisfaccions. Per exemple ahir en el ple municipal s’aprovà nomenar fill adoptiu de Rocafort a Doro Balaguer. La veritat és que això crec que és un guany per al poble i és guany per a la convivència de tots i per al reconeixement de les persones que han treballat i han lluitat, i s’han destacat per la seua tasca cívica. Personalment també és una satisfacció mot gran.
Quins projectes s’han impulsat des de l’Ajuntament?
Un ha sigut la renovació de tots els parcs infantils. Una idea força que tenim i que és transversal a totes és la convivència. Intentar lligar els diferents interessos. Per tant, en un poble tan familiar com este, incidir en què els jocs també siguen per a qualsevol tipus de persona, tant si té una diversitat funcional com si no, si té una edat o una altra, buscar que tota la gent trobe el seu espai per poder desenvolupar-se i estar feliç i content amb Rocafort.
El Parc de la Bona Aigua que està tocant Massarrojos, ja quasi en el By-pass, és una zona verda que té poca presència dins del poble i en l’imaginari del poble. Amb l’ajuda de la Diputació estem fent un projecte per a donar-li més importància i més ús, per a aconseguir que siga un lloc de referència en el poble. Una altra iniciativa que tenim en Medi Ambient que pensem que està tenint una resposta molt entusiasta de part del poble, és la iniciativa d’adoptar un arbre per cada xiquet que nasca.
Per a nosaltres és bàsic i fonamental que la política tinga un major grau de participació de la gent del poble, en el parc de Fontestad, en el catàleg de béns immobles que ara estan en marxa. Els processos participatius els estem obrint, els estem treballant perquè també és una experiència i un rodatge que hem d’agafar tots com a institució municipal i ser més efectius. Però en tot cas, eixa necessitat d’obrir la política municipal a la participació de la gent és bàsica i és una cosa en la qual treballem molt.
Quina ha sigut la reacció del poble al redescobrir el refugi de la Guerra Civil?
Caigueren uns pins i s’ha hagut de retirar molta terra i ha aparegut l’accés al refugi que hi havia baix de la Llotgeta. Ha despertat una gran curiositat de descobrir allò que teníem. I això és un molt bon ensenyament per a la política que hem de fer ací. Descobrir amb uns nous ulls les coses que tenim al poble. Donar-los més ús, donar-los una millor utilitat i eixa valoració positiva de viure ací i per tant de cuidar la convivència i el que tenim.